Kaklad Pool

Att få bygga en pool i sin trädgård är för många en önskedröm. Det man behöver veta är att det inte är helt okomplicerat och kräver en del byggkunskap med tillhörande projektledning. Vårt råd är att ha en rimlig tidsplan för ditt projektet, att bygga pool tar tid.  Dessutom valet av pooltyp styrs av budget, markförhållandet och regler.

Vanligtvis kan du välja mellan nedgrävd pool så kallad markpool och ovanjordspool som istället byggs på marken. En pool ska ju inte bara vara något att bada i det ska även vara väldigt fin att beskåda och ett samlingsplats eller festplats. Det viktiga är att det blir ordentlig byggt eftersom du ska leva länge med detta. 

Ditt pool- kostnad, teknisk lösning och placering 

Det är främst tre saker att ta hänsyn till innan poolbygget sätter igång. Bestäm hur mycket bygget får kosta – en pool kan kosta mellan några tusenlappar till många miljoner. Det är också klokt att tänka igenom hela den tekniska lösningen och inte bara utseendet; hur stänger man poolen om natten, ska det vara helautomatisk teknik och hur vill ni göra med poolen under vinterhalvåret? Placeringen är minst lika viktig. Går det att undvika sprängning eller är det just det som ger poolen karaktär?

Fundera gärna över hur omgivningen ser ut .Att hänga vid poolen är en stor del av själva poollivet. Tänk på vilka som kommer använda poolen. Har du barn kan det vara klokt att bygga en djup trappa för att komma ner i poolen. Då kan man sitta på trappstegen och leka med barnen.

Ett annat viktigt aspekt vid poolbygge är säkerhet. Du är ansvarig för din pool och antas ha koll på alla som hoppar i. Se till att det finns någon form av skydd eller täckande tak (om än ett snyggt sådant) som hindrar barn och eventuella djur att ramla i poolen när den inte används.

För oss på Apollo Kakel & Klinker kvalitet och tidseffektivitet hand i hand. Vi utför arbete i hela Skåne och nöjda kunder är den viktigaste delen i vår affärsidé. Våra projekt avslutas alltid med kontroll och genomgång av garanti på alla våra renoveringar.

VI ÄR MED FRÅN START TILL MÅL

ANSVAR OCH NOGGRANHET

Apollo Kakel & Klinker våra ledord