Rivning av badrum

En rivning av toalett och badrum är inte som vilken rivning som helst. Det finns ett antal faktorer som det är viktigt att tänka på vid rivningen. För att förutsättningarna ska bli så bra som möjligt när det nya badrummet monteras på plats är det viktigt att man följer regler som gäller.  Främst är det viktigt att tänka på att slå av både vattnet och elen i badrummet för att undvika onödiga risker. Under hela processen följer vi  Byggkeramikrådets branschregler för våtrum (BBV) . Om det gäller en totalrenovering av toaletten ska sedan allt i badrummet tas bort.

För att inte skada något i bostaden börjar vi med att täcka alla golv där vi kommer att röra oss och hänga täckplast över dörröppningar för att undvika att det blir dammigt utanför arbetsområdet. Vi demonterar varsamt all inredning såsom badrumsskåp, speglar, kommod och handfat osv.  Rörläggaren kommer och demonterar toalettstol, blandare och proppar inkommande vatten till  badrummet.  Allt arbete utförs enligt  Byggkeramikrådets branschregler. Ytskikt såsom kakel/klinker rivs och bilas bort. Vägg material och golvbrunn rivs, i vissa fall behöver även regelverk och isolering rivas.

Säker rivnings process

För att få bort kakel och klinker på en toalett använder man sig av metoden bilning . En så kallad bildningsmaskin av det lite mindre slaget som är handhållen. Har det varit ett läckage inne vid toaletten krävs även en rivning av badrummet som innebär att man kommer åt rören inuti väggen för att kunna byta ut dessa. Även i ett sådant fall krävs bilning på toaletten med en bilningsmaskin. I de fall då önskemål om att byta den plats som toaletten eller duschen har krävs bilning och rivning vid toaletten på golvet för att kunna flytta på rören till avloppen och på placeringen av brunnarna. 

Återvinn och återbruka

Viktigt vid rivning på toalett är även att återvinna material som blir över. Apollo Kakel & Klinker erbjuder kvalitativa tjänster inom rivning och sanering av alla typer av badrum. För att inte skada något i bostaden börjar vi med att täcka alla golv där vi kommer att röra oss och hänga täck plast över dörröppningar för att undvika att det blir dammigt utanför arbetsområdet. Vi demonterar varsamt all inredning såsom badrumsskåp, speglar, kommod och handfat osv. Rörläggaren kommer och demonterar toalettstol, blandare och proppar inkommande vatten till badrummet. Ytskikt såsom kakel/klinker rivs och bilas bort. Vägg material och golvbrunn rivs, i vissa fall behöver även regelverk och isolering rivas. Vi lämnar allt avfallet som kommer från hushållet även farligt avfall.

Hos oss är du i trygga händer, vi har lång erfarenhet av badrumsrivningen och våra kunder har varit mycket nöjda med oss. Oavsett om du är ute efter endast en rivning av det gamla badrummet eller  av hela renoveringsprocessen, hjälper vi till. Vårt mål är att hjälpa dig få så mycket som möjligt för dina pengar. Vi är med dig hela vägen, från att du börjar planera din renovering till finputsningen på slutet. Vi värnar om dig som kund och du är varmt välkommen att kontakta oss om du undrar något.

 

Apollo Kakel & Klinker våra ledord